‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!’
Duurzaamheid en klimaat is het thema van 2018. De aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van de gemeentelijke Klimaatdoelen 2020. Staatsbosbeheer – de moeder van de Boomfeestdag – roept de hulp in van kinderen! Na andere boomziektes wordt nu, door het veranderende klimaat, ook de es bedreigd. Door de essentaksterfte verdwijnen bossen op grote schaal. Kinderen zijn graag buiten. Maar… hoe lang kan dit nog met deze klimaatproblematiek? Het wordt nu echt tijd om wat te doen: samen gaan we planten!

BOOMFEESTDAG 2017
Thema: ‘Verbinden’

‘t Hof in Lichtenvoorde
Bij aanvang van de dag kregen de kinderen eerst uitleg in de klas over de betekenis van bomen door Carel en Ans ten Have van de Bomenwacht Oost Gelre. Onderweg naar het Wentholtpark volgde nog meer informatie bij de bomen waar de kinderen langs liepen.
In het Wentholtpark stonden de vier hulp-instructeurs van het Bariet klaar om de kinderen te helpen met het planten. Er zijn in totaal zo’n 25 bomen geplant. Er moest hard gewerkt worden omdat de bodem erg hard was door leemgrond. Gelukkig lukte het door noeste arbeid en extra hulp van de instructeurs de meeste bomen te planten. Enkele bomen moesten nog even wachten op nazorg. De kinderen van groep 7 gaven aan dat ze een interessante ochtend hadden gehad en dat ze blij waren met hun eigen krentenboompje.

Woensdag 16 maart is het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. De gemeente Oost Gelre doet al jaren actief mee aan Boomfeestdag. Dit jaar is het de beurt aan de leerlingen van de Sint Ludgerusschool in Zwolle (Groenlo) en de Frans ten Boschschool in Lichtenvoorde. Wethouders René Hoijtink en Marieke Frank steken daarbij ook de handen uit de mouwen. Het thema voor Boomfeestdag 2016 is het belang van bomen in bossen, zowel in stadbossen als in bossen in het landschap.

BoomfeesdagGroenlo2015

Op woensdag 18 maart 2015 werd landelijk voor de 59ste keer de Boomfeestdag gevierd. Het Thema dit jaar is Bomen & Water.

Amerikaanse eik bg

Commissie Boomfeestdag

André te Brake

Ans ten Have

Jetty Rodenburg

© Bomenwacht-Oostgelre 2020