Klimaat Kloar

Dusseldorp en Bomenwacht vinden elkaar met planten van klimaatbomen

16 januari 2019

Op naar een groener bedrijventerrein in Lichtenvoorde

Woensdag 16 januari zijn bij de entree van Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde drie rode beuken geplant. Deze klimaatbomen zijn op initiatief van de Bomenwacht Oost Gelre beschikbaar gesteld vanuit de pilot Klimaat Klaor. De aanplant van de bomen draagt bij aan het vergroenen van bedrijventerrein De Kamp. Dusseldorp ISM is hiermee een prachtig voorbeeld voor andere bedrijven om in actie te komen.

.

 

 

 

 

 

Verfraaien van de entrees  met een bomenpoort


De bomenwacht Oost Gelre heeft een plan bij de gemeente ingediend om ter verfraaiing van de entrée’s in uw woonplaats, door bij invalswegen twee fraaie bomen tegenover elkaar te planten. In het kader van "Geef Lichtenvoorde kleur" is het plan om bomen te kiezen die behalve in de herfst (de esdoorn of rode eik (Quercus cossinea ’splendens’) het liefst ook in andere seizoenen een mooi gekleurd blad hebben. De bomen dienen wel een natuurlijke vorm te hebben.  

Wilt uw woonplaats hiermee opvallen dan zijn er ook bomen nodig die zeker op den duur enig formaat hebben. Herhaling van een en dezelfde soort bij elke geschikte entree zal het effect versterken.


De gemeente heeft het plan enthousiast opgepakt en onderzoekt momenteel of en waar dat mogelijk is.

De gemeente heeft ons daarom gevraagd om een aantal locaties uit te zoeken waar een bomenpoort tot de mogelijkheden behoort, zonder acht te slaan op de spreekwoordelijke beren op de weg, dwz geen rekening houden met sta in de wegs als lantarenpalen,  grondeigendom e.d.

Het resultaat hiervan kunt u hieronder zien op de zogenaamde artistimpressies.

 

 
 

Leemland

Op de speelweide van het zojuist geopende 'Leemland Activiteit en Zorg'* staat een heuse klimboom.

Amerikaanse eik bg

Commissie Regio-indeling

  • Jaap Cannegieter
  • Jetty Rodenburg
  • Henk Bastiaansen
  • Carel ten Have
  • Niek Donderwinkel
  • Cor van der Linden
  • Annelies Ebregt
  • Frits van Lochem

 

© Bomenwacht-Oostgelre 2019